Brussels protests: misunderstandings and confusion

Yesterday, a lot of digital ink was spilled on social media, discussing what happened with the hooligans in Brussels. Today, a youtube video by Daniel Demoustier surfaced that might put what happened in perspective. The camera follows the Casuals walking the streets of Brussels heading to the Terror Attack wake. The Casuals are seen trying to get the message across that, even though they are adversaries in different circumstances and have mixed ethnicity in their ranks, they have united to pay their respects and take a stand against terrorism and IS. Where they failed was in their approach to the wake, yelling We are hooligans, which clearly intimidated (and even scared) the people that were already there, triggering defensive and aggressive responses. Things slightly escalated from there, with Casuals disrespecting the shrine and making neo-nazi salutes. After Police intervention, things rapidly settled down. In my opinion, the Casuals need to send out a press release, explaining their intentions and asking the Belgian audience for a peaceful second chance. #justmytwocents

Hooligans Riot in Brussels

10 Responses to “ Brussels protests: misunderstandings and confusion ”

 1. Tim Michiels

  In deze reportage zie ik weinig verkeerds… De beschuldegingen zijn onterecht! Het waterkanon werd ingezet terwijl ze duidelijk al terug naar t noordstation gingen… Ze zeggen duidelijk dat ze allemaal samen tegen de terroristen zijn… Linkse propagande heeft deze luidruchtige jongens uitgebuit in hun voordeel ten koste van gezichtsverlies in het buitenland… Bravo! Zolang zij deze vijandige houding hebben tov rechts gaan we nergens geraken in dit land… Eendracht maakt macht… Begin dan bij uzelf!

 2. Bart Dumolyn

  CNN en BBC hebben de “linkse propaganda” niet nodig hoor, als ze Hitlergroeten zien. Ze WAREN daar al ter plaatse hé. Je maakt vreemde kronkels. Dit zijn ook geen “luidruchtige jongens, het is goor rechts crapuul.

  • Steven Di Glitterati

   Op mijn scherm zie ik faux-pas aan twee kanten, gemotiveerd uit elkaar verkeerd begrepen te hebben.

  • Tim Michiels

   Dat het geen doetjes zijn zul je mij zeker niet horen zeggen maar ze kwamen met goede bedoelingen en zijn door links crapule uitgespuwt… Als ze wouden vechten was het iets heel anders geweest dat kan ik u garanderen! Deze betoging tegen ISIS is misbruikt door ge weet wel wie om vuile politieke spelletjes te spelen… Triestige zaak!

  • Steven Di Glitterati

   Dit is gewoon een misverstand dat uit de hand gelopen is, en voor allerlei agendas gebruikt werd. In hun benadering van het plein hebben ze de aanwezigen gewoon schrik aangejaagd door wie ze waren, wat ze riepen en hun aantal. Dat misverstand heeft even foute reacties uitgelokt. Ik denk persoonlijk dat ter plaatse, mss op enkelingen na, niemand slechte bedoelingen had. Eén persbericht met een vraag tot gezamelijke vreedzame tweede poging lost dit op.

  • Lisa Gryseels

   Vind je het dan normaal dat ze op de tekeningen, kaarsen, vlaggen en gedenkprentjes van de slachtoffers lopen en de stilte innemen om ‘hun’ stem te laten horen… De locatie waar ze zijn gestrand was een rustige rouwplek die ze verwoest hebben! Niets positiefs aan. Links, rechts, maakt niet uit, gewoon ongepast en uitermate droevig in deze tijden! Niets met politiek te maken!

  • Steven Di Glitterati

   Die mensen die door de bloemen gestormd zijn, zijn inderdaad in de fout gegaan … zoals ik ook schrijf. Nadien is er véél te snel een persbericht met conclusies rondgestuurd, dat veel te gretig is overgenomen. Ik denk dat dit snel moet verduidelijkt worden, met een gezamelijk initiatief als gevolg … de strijdvaardige taal moet stoppen, wij mogen intern toch niet in opgesplitst worden, dan komen we zeker nergens. De bond van voetbalsupporters is aan zet, vind ik.

  • Tim Michiels

   Joenges toch…iedereen blijft maar terug komen over die gast die door die kaarsen stapte…ik herhaal voor de honderste keer: 30 seconden voordien liepen er tientallen reporters en omstaanden door de kaarsen…. Niemand die reageerde en nu plots is het heiligschennis…get your facts real!

  • Dimi Versées

   Lisa Gryseels journalisten en politie liepen er ook door..daar kraait geen haan naar..och ja

 3. Steven Di Glitterati

  Kijk, ik kies geen partij en blijf van mening dat de ganse hetze gebaseerd is op een misverstand. Het stoort me wel dat we zo inefficient zijn in onze reacties. Kaarsen branden, tekening op straat, discussies over irrelevante kwesties. Laat ons eens met de moslimgemeenschap gaan praten over hoe we IS kunnen bestrijden. Ik ben in ieder geval iets van die strekking van plan.

Leave a Reply